Sidor

Fjärilar på min hud

19 december 2015

Något som jag bara nämnt helt kort på den här platsen av internet, som jag ändå hängde ganska frekvent på för ett par år sedan, är att jag ska få min debutroman utgiven. Det går inte att berätta på något annat sätt än rakt upp och ner, för det är så stort att jag inte ens förstår det själv. Fjärilar på min hud heter den och jag har skrivit på den sedan 2011. I våras skickade jag mina drygt två hundra tusen tecken till en manustävling hos Vombat förlag - och vann. Så här fint skrev de då: "Med ett associationsrikt språk levandegör Rebecka olika tankelager, och gestaltar på ett innerligt sätt hur svårt det kan vara att våga bryta sig loss och skapa sin egen framtid."

Under sommaren och hösten har jag ägnat mig åt redigering och nu har texten blivit bok och boken har fått en framsida (av duktiga Anna Winberg) och en baksidestext. I dagarna går den i tryck och i januari kommer den att finnas i bokhandlarna. Så här ser den ut. Debutromanen. Liv har just lämnat gymnasietiden bakom sig. Nu kan hon äntligen börja leva ett självständigt liv. Men hur gör man? Figuren bakom spegelglaset säger, "Du måste hända". När Liv möter Lina blir allt levande, men fjärilen är fortfarande kvar i förändring. Liv är rädd för att leva, rädd för att ge sig av, för hon har lärt sig att den som går kommer inte tillbaka. Boken handlar om Liv, men också om han som försvann. Och om hon som kom.

"Hon griper tag i min haka och vänder upp mitt ansikte. Hennes ögon, ljusgröna lövverk under vårsol. Det är väl inte så att du är kär i mig? Jag vet inte vad det betyder. Jag har aldrig varit det hon frågar om, så hur skulle jag kunna veta? Jag skakar på huvudet, och något går sönder."

Preliminärt utgivningsdatum: 2016-01-25
Finns att bevaka på Bokus.

Inga kommentarer